Medicina de familie, Cardiologie, Ecografie, Recuperare Autism, Psihoterapie Adleriana, Reflexoterapie, Masaj


AMA (American Medical Association) avertizeaza asupra tehnologiei digitale care implicată din ce în ce mai activ în domeniul sănătății fără a fi corespunzător reglementată, amenință calitatea și siguranța pacienților. De la aplicații medicale Android și telemedicină și până la dosarele medicale electronice onine care nu permit medicilor sa comunice in mod eficient.

Șeful AMA vorbind grupului de delegati implicați în elaborarea politicilor de sănătate în SUA, a avertizat cu privire la necesitatea unei mai bune tehnologii folosite de către medici, precum și pericolul acestei „explozii de produse digitale care ajung direct, fără validare, la consumatorii de sănătate digitală.”

„De la dosare electronic de sănătate ineficiente, la o explozie a produselor medicale digitale direct la consumatori, aplicații mobile de calitate dubioasă, acest lucru este de fapt „uleiul de șarpe” digital de la începutul secolului 21(n.e. snake-oil, preparat care pe vremea vestului salbatic era vândut naivilor de „vindecători” ambulanți pe un preț derizoriu, evident oferind o garanție de 100% sau banii înapoi, în cantități surprinzător de mari, după care dispăreau cu banii)
Dr. James Madara, vicepresedinte executiv si CEO AMA a spus membrilor AMA în acest weekend.

Dr. James Madara, director executiv al American Medical Association, adrese de delegati AMA Sâmbătă 11 iunie, in Chicago (American Association Medial fotografie)

„Chiar și acelor produse digitale care ar putea fi de un real ajutor, le lipsește adesea o modalitate de îmbogățire a relației dintre medic și pacient”, a spus Madara. „Este încercarea de a introduce peste noapte o idee cat o uzină într-o bază de cunoștințe de asistență medicală cât un buzunar.”

AMA va intensifica advocacy și activitatea de lobby și va lucrat mai strâns cu industria digitală pentru a testa și a produce un studiu clinic pentru companiile care doresc să lanseze noi produse de uz medical. Delegati AMA au luat poziție cu privire la o serie de probleme legate de sănătatea digitală, inclusiv telemedicina, fișele medicale electronice, precum și măsurile viitoare care vor fi instituite în următorii trei ani, astfel cum se prevede în Medicare Act 2015, cunoscut sub numele de „MACRA”.

Actul MACRA a abrogat formula viciată care reducea platile catre medici și deasemenea a adus cu el unele noi provocări tehnologice pentru medici, sub forma unei plăți pe bază de merit de stimulare. Sistemul de plată MACRA reunește trei programe de raportare existente: sistemul de raportare de calitate medicală, indicator de plată bazat pe valoare și utilizarea semnificativă, în conformitate cu Centrele pentru Medicare & Medicaid Services (CMS).

„Noile module sunt riguros testate, iar CMS a recunoscut acestea ca o formă prin care medicii pot fi implicați în imbunătățirea practică, în conditiile legii MACRA”, a spus Madara.

In plus, un consiliu de etică din cadrul organelor de politica AMA este de asteptat sa aprobe liniile directoare de telemedicină în condițiile în care tehnologia proliferează datorită în mare măsură asiguratorilor mari, cum ar fi Aetna AET -1.78% , UnitedHealth Group Unh -0.13% si Imn WLP +% care colaborează cu furnizorii: American Well, MDLive și Teladoc. Astfel de companii leagă pe pacienți și pe medici prin consultări video.

Dar AMA dorește să se asigure că pacientii sunt urmăriți la domiciliu și corespunzător tratați la domiciliu în continuare (nu ca uleiul-de-șarpe) și că vânzătorii sunt transparenți cu privire la limitările tehnologiei.

„S-ar putea argumenta că domeniul medical a fost insuficient implicat în crearea primului val de produse digitale”, a spus Madara. „Rezultatul: produs defecte care nu au fost avizate de către medici și care fac pagube.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: