Medicina de familie, Cardiologie, Ecografie, Recuperare Autism, Psihoterapie Adleriana, Reflexoterapie, Masaj

Despre oameni si medici


„Tempo-ul corect, spunea dirijorul roman Celibidache, este cel care lasa fiecarei note timpul de a se implini si da voie tuturor notelor sa dialogheze. Daca intervalul este prea scurt, notele nu se disting una de alta; daca e prea lung, legatura dintre ele se pierde. Ce potrivita definitie a tempoului relatiilor umane!” (Jean Mark Kespi, Medicina traditionala Chineza si simbolurile sale).

Tare cartea. Tare frumoasa. Mai ales pentru un medic.

Medicina traditionala chineza nu e despre boli. Niciodata nu a fost numai despre boli, ci despre semiologie si despre oameni. De aceea un medic care crede ca nu poate pune diagnosticul de pneumonie fara o radiografie pulmonara, nu are nicio sansa – o va cataloga drept sarlatanie. Asta e, nu poti intelege daca nu stii. Si ceea ce nu intelegi, creierul tau refuza in mod natural sa proceseze – astfel se nasc paradigmele.

E o carte cate te deschide. Experienta si seriozitatea acestei abordari a suferintei este un adevarat revelator al vocatiei de medic.

 

Cu respect,

Dr Daniel Ganea

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie la domiciliu,
ContactConsultatii medicale la domiciliu
http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu
Google+
——————————————————————————————
– Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

Lasă un comentariu