Medicina de familie, Cardiologie, Ecografie, Recuperare Autism, Psihoterapie Adleriana, Reflexoterapie, Masaj


Când ești bolnav, întâi întreabă un doctor.

Fii sanatos - Fii eficient! Intreaba medicul

Medicul vine acasă la tine

Pentru că:

1. ai mai multe șanse să porneși de la diagnosticul corect

2. s-ar putea să exista o solutie simplă și eficientă dacă o iei din pripă

3. dacă e nevoie, te poate consulta la domiciliu, în confortul casei tale și mai ales câștigand TIMP

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu


Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.



Comunitatea Oamenilor Sanatosi


APSCO Android App – Tehnologie

Aplicatia gratuita pentru Android disponibila deja in Google Play Store, gradeaza si inregistreaza grafic nivelul anxietatii si stress-ului, fiind dedicata in principal pacientilor oncologici.

Eventual butonul de Panic(a) ar face conexiunea cu un serviciu telefonic care sa ofere suportul „in persoana” al unui specialist mai mult sau mai putin specializat in asistenta psihologica in criza…

Dragut. Slabut, ca nu zic „neadecvat” ca vorba aia, nu e specialitatea mea. Dar eu cel putin, cand am depresie, nu inseamna ca sunt si bradipsihic – poate ca vorbirea aia lenta a terapeutului doreste sa se armonizeze cu un pacient sedat. Asta daca nu-l scoate mai intai din sarite si-ncepe ala sa-si caute un terapeut in carne si oase care sa-l scoata din groapa.

Dar sa zicem ca e la inceput… oricum faptul ca atrage atentia asupra subiectului e mai mult decat se face in spital pentru pacientii respectivi. Asistenta psihologica primesc in spital, fiindca spitalele au fost nevoite sa aiba specialist psiholog ca sa se acrediteze, dar de la forma si pana la fond…

 APSCO Android App – Bullshit

Pai, cred ca descrierea mea, sau poate doriti sa va convingeti pesonal instaland aplicatia android gratuita din Google Play, este destul de elocventa.

Asta facand abstractie ca aplicatia tinteste (targeting) specific tocilarii deprimati si sinucigasi care stau pe telefon si descarca cate o aplicatie pentru te miri ce. Sau poate cei din Cluj au conceput un plan auxiliar de targetare prin cabinete, fiinca la cuvinte cheie m-am lamurit cum stau.

Sper ca pentru varianta urmatoare sa ceara si parerea pacientilor.

APSCO Android App – Viitor

Pai da, ca din aplicatie deprimatul sinucigas poate accesa direct datele de contact irelevante, fara descriere a activitatii, si netargetate, ale diferitilor furnizori de asistenta psihologica din zona. Alesi pe cine stie ce criterii (care cat de curand cu siguranta se vor sedimenta sub forma de zerouri).

Deci… pentru cine e facuta aplicatia aia mult laudata atat de frumos la tembelizor? Pentru pacienti sau pentru specialisti? Aha – ca sa citez pe unii dintre psihologi – APSCO App este doar un test, urmeaza the real-deal, cu lista completa de comercianti.

imageedit_2_9960868123[1]

Asa ca va recomand sa puneti mana si directionati 2% donati la cei care se implica mai cu picierele pe pamant.


AMA (American Medical Association) avertizeaza asupra tehnologiei digitale care implicată din ce în ce mai activ în domeniul sănătății fără a fi corespunzător reglementată, amenință calitatea și siguranța pacienților. De la aplicații medicale Android și telemedicină și până la dosarele medicale electronice onine care nu permit medicilor sa comunice in mod eficient.

Șeful AMA vorbind grupului de delegati implicați în elaborarea politicilor de sănătate în SUA, a avertizat cu privire la necesitatea unei mai bune tehnologii folosite de către medici, precum și pericolul acestei „explozii de produse digitale care ajung direct, fără validare, la consumatorii de sănătate digitală.”

„De la dosare electronic de sănătate ineficiente, la o explozie a produselor medicale digitale direct la consumatori, aplicații mobile de calitate dubioasă, acest lucru este de fapt „uleiul de șarpe” digital de la începutul secolului 21(n.e. snake-oil, preparat care pe vremea vestului salbatic era vândut naivilor de „vindecători” ambulanți pe un preț derizoriu, evident oferind o garanție de 100% sau banii înapoi, în cantități surprinzător de mari, după care dispăreau cu banii)
Dr. James Madara, vicepresedinte executiv si CEO AMA a spus membrilor AMA în acest weekend.

Dr. James Madara, director executiv al American Medical Association, adrese de delegati AMA Sâmbătă 11 iunie, in Chicago (American Association Medial fotografie)

„Chiar și acelor produse digitale care ar putea fi de un real ajutor, le lipsește adesea o modalitate de îmbogățire a relației dintre medic și pacient”, a spus Madara. „Este încercarea de a introduce peste noapte o idee cat o uzină într-o bază de cunoștințe de asistență medicală cât un buzunar.”

AMA va intensifica advocacy și activitatea de lobby și va lucrat mai strâns cu industria digitală pentru a testa și a produce un studiu clinic pentru companiile care doresc să lanseze noi produse de uz medical. Delegati AMA au luat poziție cu privire la o serie de probleme legate de sănătatea digitală, inclusiv telemedicina, fișele medicale electronice, precum și măsurile viitoare care vor fi instituite în următorii trei ani, astfel cum se prevede în Medicare Act 2015, cunoscut sub numele de „MACRA”.

Actul MACRA a abrogat formula viciată care reducea platile catre medici și deasemenea a adus cu el unele noi provocări tehnologice pentru medici, sub forma unei plăți pe bază de merit de stimulare. Sistemul de plată MACRA reunește trei programe de raportare existente: sistemul de raportare de calitate medicală, indicator de plată bazat pe valoare și utilizarea semnificativă, în conformitate cu Centrele pentru Medicare & Medicaid Services (CMS).

„Noile module sunt riguros testate, iar CMS a recunoscut acestea ca o formă prin care medicii pot fi implicați în imbunătățirea practică, în conditiile legii MACRA”, a spus Madara.

In plus, un consiliu de etică din cadrul organelor de politica AMA este de asteptat sa aprobe liniile directoare de telemedicină în condițiile în care tehnologia proliferează datorită în mare măsură asiguratorilor mari, cum ar fi Aetna AET -1.78% , UnitedHealth Group Unh -0.13% si Imn WLP +% care colaborează cu furnizorii: American Well, MDLive și Teladoc. Astfel de companii leagă pe pacienți și pe medici prin consultări video.

Dar AMA dorește să se asigure că pacientii sunt urmăriți la domiciliu și corespunzător tratați la domiciliu în continuare (nu ca uleiul-de-șarpe) și că vânzătorii sunt transparenți cu privire la limitările tehnologiei.

„S-ar putea argumenta că domeniul medical a fost insuficient implicat în crearea primului val de produse digitale”, a spus Madara. „Rezultatul: produs defecte care nu au fost avizate de către medici și care fac pagube.”

Despre oameni si medici


„Tempo-ul corect, spunea dirijorul roman Celibidache, este cel care lasa fiecarei note timpul de a se implini si da voie tuturor notelor sa dialogheze. Daca intervalul este prea scurt, notele nu se disting una de alta; daca e prea lung, legatura dintre ele se pierde. Ce potrivita definitie a tempoului relatiilor umane!” (Jean Mark Kespi, Medicina traditionala Chineza si simbolurile sale).

Tare cartea. Tare frumoasa. Mai ales pentru un medic.

Medicina traditionala chineza nu e despre boli. Niciodata nu a fost numai despre boli, ci despre semiologie si despre oameni. De aceea un medic care crede ca nu poate pune diagnosticul de pneumonie fara o radiografie pulmonara, nu are nicio sansa – o va cataloga drept sarlatanie. Asta e, nu poti intelege daca nu stii. Si ceea ce nu intelegi, creierul tau refuza in mod natural sa proceseze – astfel se nasc paradigmele.

E o carte cate te deschide. Experienta si seriozitatea acestei abordari a suferintei este un adevarat revelator al vocatiei de medic.

 

Cu respect,

Dr Daniel Ganea

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie la domiciliu,
ContactConsultatii medicale la domiciliu
http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu
Google+
——————————————————————————————
– Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.
Comunitatea Oamenilor Sanatosi


Medicul raspunde online - Cabinetele medicale trebuie organizate dupa nevoile pacientilor

Participarea grupurilor de pacienti la imbunatatirea praxisului medical

Este absolut necesara comunicarea si pe aceasta cale intre personalul medical din praxis si pacienti sau potentialii pacienti, cu conditia ca ei sa fie reprezentativi pentru populatia din zona. Scopul principal al acestor consultari este de a se asigura ca pacientii sunt implicați în luarea deciziilor cu privire la gama și calitatea serviciilor oferite de cabinetul medical sau de medicul respectiv. Medicul raspunde online pacientilor, iar acestia se implica prin completarea unor sondaje, online sau in timp ce asteapta sa le vina randul la programare.

Practiciile acestea de colaborare nonformala intre medici si pacientii lor sunt destul de frecvente in Marea Britanie si stau la baza eficientei acestor praxisuri, avand ca beneficiu final reducerea costurilor ca timp si bani pentru pacientii pe care ii trateaza.
De aceea trebuie încurajate toate praxisurile medicale, ca si specilistii individuali dealtfel, să promoveze implicarea proactivă a pacienților și să solicite opinii de la pacienti in practica de zi cu zi, prin utilizarea de studii locale. Rezultatele angajamentului și punctele de vedere ale pacientilor sunt publicate pentru ca acestia sa vada in dmod direct si sa poata valida rezultatul implicarii lor.

National Patient Survey

Informațiile de mai jos sunt preluate din studiul National Patient Survey din 2011. Persoane înregistrate in cabinetul medicului de familie in Anglia au fost întrebați cât de ușor sau de dificil este pentru ei de a vedea sau de a vorbi cu un medic cand au nevoie. Rezultatele acestui studiu sunt descrise si publicate mai detaliate in partea initiala a GP Patient Survey 2010/11 si sunt disponibile pe site-ul: http://www.gp-patient.co.uk .

Cu respect,
Dr. Daniel Ganea
Medic de familieEcografie la domiciliu,
ContactConsultatii medicale la domiciliu
http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu
Google+
——————————————————————————————
– Dacă ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul consultatii medicale la domiciliu și prietenilor tăi.
Comunitatea Oamenilor Sanatosi


Sindromul foliculului luteinizat nerupt

monitorizare ovulatie ecografic - dezvoltarea ovulelor

   Dintre cauzele infertilitatii feninine, poate cea mai frecvent intalnita este Sindromul foliculului luteinizat neruptSindromul foliculului luteinizat nerupt se caracterizeaza prin lipsa eliminarii ovulului dintr-un folicul ajuns la maturitate (luteinizat). Atunci cand nu se rupe spontan membrana foliculului ovarian matur, acesta degenereaza provocand atat turburari locale prin ocuparea unui spatiu care ar putea fi utilizat pentru dezvoltarea altor folicuri, cat si tulburari hormonale. In aceste conditii, ovulatia nu mai poate avea loc si se instaleaza infertilitatea, iar daca cumva se intampla sa se realizeze cu succes fecundatia unui ovul care a reusit sa se elibereze, tulburarile hormonale impiedica nidarea lui cu succes (implantarea), aceasta fiind in sine o alta cauza a infertilitatii feminine.

Ciclul menstrual si foliculul luteinizat nerupt

ciclul mestrual ovar endometru folicul hormoni sexuali

Click pentru a mari

Un ciclu menstrual normal dureaza in jur de 28 de zile si cuprinde 4 faze, fiecare cu rolul si mecanismele ei, mecanisme ce pot fi tulburate  generand infertilitatea:

– faza foliculara;
– faza ovulatorie;
– faza luteala;
– faza menstruala.

Hormonii sunt cei care prin secretia lor regulata ciclica, determina succesiunea si sincronizarea acestor faze. In momentul in care hormonii foliculo-stimulant (FSH) si luteinizat (HL) ating niveluri mari apare faza foliculara. In aceasta perioada are loc maturarea foliculilor si selectarea in ziua a 6-a sau a 7-a a unui folicul dominant din care urmeaza a se elibera ovulul matur. Foliculul se dezvolta treptat si cand atinge maturitatea maxima se rupe si continutul sau este eliminat practicin cavitatea abdominala de unde este captat de catre trompa uterina. Acest moment coincide cu faza ovulatorie si este perioada in care este indicat contactul sexual dirijat (CSD).

Exista cazuri in care ruperea foliculului nu se produce deloc, ceea ce da nastere sindromului foliculului luteinizat nerupt. Femeile care sufera de endometrioza au in general o predispozitie pentru aparitia  sindromului foliculului luteinizat nerupt.

Alte cauze care pot duce la aparitia sindromului foliculului luteinizat nerupt:
– dezechilibre hormonale;
– probleme ovariene functionale sau infectioase;
– dezvoltarea foliculara anormala;
– aderentele pelviene;
– tulburari locale de circulatie sanguina.

Diagnosticul  sindromului foliculului luteinizat nerupt presupune efectuarea unor teste si investigatii medicale specifice. Deasemenea se bazeaza foarte mult pe monitorizarea fazei ovulatorii pentru a se depista tulburarile din aceasta faza, dar si pe alte examene medicale:
ecografie de monitorizare a ovulatiei;
– laparoscopie exploratorie;
– biopsie endometriala pentru confirmarea endometriozei;
– sumar de urina.

Tratamentul trebuie adecvat etiologiei (cauzei) care a produs infertilitatea – metoda terapeutica adecvata este in acest caz doar cea care trateaza cauzele ce stau la baza aparitiei  sindromului foliculului luteinizat nerupt. In cazul in care se depisteaza endometrioza ca fiind cauza infertilitatii feminine, atunci administrarea tratamentului ar trebui sa rezolve infertilitatea. Daca acesta apare din cauza hormonala, atunci se recomanda de obicei tratament endocrinologic cu gonadotropina corionica umana (HCG).

Sunt mai multe cauze care singure sau cumulate pot determina aparitia infertilitatii feminine. Fiecare trebuie analizata in context si tratata corespunzator, pentru ca de obicei este o manifestare a altor probleme pe care astfel organismul le scoate la iveala. Pentru a afla mai multe, va invit sa cititi si celelalte articole dedicate acestui subiect. Puteti primi prin email saptamanal sau lunar o selectie cu cele mai citite articole, abonandu-va gratuit la newsletter sau urmarin blogul.

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic specialist

Medicina de familie

Competenta ecografie la domiciliu

Comunitatea Oamenilor Sanatosi


Eficienta si mai ales confortul microcriochirurgiei

Sunt in comert numeroase sisteme portabile criochirurgicale formate dintr-un recipient cu dimetil eter, propan, si izobutan in stare lichida si 10 pana la 50 de aplicatoare (cu varfuri diferite, de 25 de 2mm si 25 de 5mm). La aplicarea pe piele cu aceste aplicatoare, amestecul se evapora rapid determinand o inghetare locala de cativa mm pana la –55 grade C, temperatura suficienta pentru a produce acelasi raspuns terapeutic ca si azotul lichid, dar evitand riscul aparitiei cicatricilor postterapeutice sau depigmentarea pielii. tratamentul criochirurgical este eficient in tratamentul urmatoarelor leziuni: Condilom acuminat, Moluscum Contagiosum, Keratoze seboreice, Fibroame Moi, Veruca Palmo-plantara, Veruca Vulgara, Veruca Plana, Keratoze actinice (faciale si corporale), Lentigo (facial si tegumentar).

AVANTAJELE TRATAMENTULUI MICROCRIOCHIRURGICAL

  • Nu necesita anestezie,
  • Este relativ nedureros
  • Reduce riscul cicatricilor si al depigmentarilor
  • Durata minima a interventiei (1 minut pregatirea pacientului si 15-40 sec aplicatia)
  • Nu necesita pansament sau alte ingrijiri ulterioare
  • Portabil si usor de manevrat
  • Omologat ca dispozitiv medical
  • Nu expira si nu se evapora daca nu este utilizat si nu necesita spatii special autorizate pentru depozitare
  • Cost redus pe interventie, comparativ cu metoda clasica
  • Eficienta mai mare decat cauterizarea chimica
  • Numar mare de aplicatii (150-350)

Pregatirea pacientului si leziunii

Informarea pacientului este primul pas sie este esential, pentru ca metoda necesita cooperarea acestuia atat in timpul manevrelor, cat si ulterior pentru asigurarea eficientei.

Sistemul criochirurgical portabil trateaza leziunile benigne cum sunt negii, excrescente ale pielii, petele de batranete, etc. Prin inlocuirea azotului lichid cu amestecul de gaze lichefiate, tratamentul se face cu o temperatura mai mica de –196 grade C, evitand complicatiile inerente expunerii la aceste temperaturi si mai ales asigurand un confort sporit pacientului. Aplicatoarele cu varful subtire ofera o localizare precisa a zonei afectate reducand riscul cicatricilor sau al depigmentarii pielii dupa tratament, complicatii frecvente in tratamentul cu azot lichid.

Evolutia cu tratament criochirurgical

Reactia initiala la tratament este o senzatie de rece asemanatoare cu atingerea unei bucati de gheata, senzatie ce dureaza 15– 40 secunde cat se face aplicarea, in functie de tipul si localizarea leziunii. prin inghetarea locala se produce si albirea zonei respective, cauzata de denaturarea proteinelor locale, factor prin care putem verifica si corectitudinea aplicarii. Pacientul poate simti usoare senzatii de intepatura sau furnicatura discontinue si trecatoare spre finalul aplicatiei. Criochirurgia are si efect local anestezic, prin urmare nu necesita si alte forme de anestezie.

Dupa tratament

Dupa dezghetare la cateva secunde poate aparea inrosirea zonei inalbite prin inghetare si poate persista o senzatie de usturime sau de arsura care daca nu este o complicatie prin expunerea necorespunzatoare la agentul criogenic, nu necesita tratament suplimentar. Pigmentatia se reface la nuanta initiala pe parcursul a 2 saptamani, pana la 6 luni in functie de organismul pacientului. Pansarea zonei nu este necesara dupa tratament. Daca apar complicatii precum basici, acestea se va proteja cu un pansament pentru a evita ruperea lor (aceasta complicatie este posibila la leziuni cu suprafata mai mare) si se vor trata ca orice arsura pentru a evita infectarea.

Zona tratata prin criochirurgie se necrozeaza si se elimina spontan in cateva saptamani la vindecarea leziunii. Uneori sunt necesare mai multe sesiuni de aplicare, la interval de 14 zile (durata de vindecare a leziunii precedente), in functie de marimea, tipul si localizarea leziunii. In general verucile plantare sunt cel mai greu de tratat si necesita minim doua aplicari.

Aspectul catorva leziuni si modul de interventie criochirurgicala

Veruci vulgareVerucile vulgare
Sunt leziuni cutanate produse de virusul papiloma uman (HPV) tipurile 1,2 si 4. Ele pot apare atat pe piele cat si pe mucoase , iar dimensiunile variaza intre cativa milimetri si un centimetru. Au o suprafata rugoasa si intrerup cadrilajul normal al pielii. Sunt asimptomatice.
Tratament: : 40 sec 1- 4 tratamente la 2 saptamani.

Condiloame acuminateCondiloamele Acuminate (vegetatii veneriene)

Sunt leziuni cu localizare genitala, fiind o boala cu transmitere sexuala, produse de tulpinile de Herpes virus 6 si 11. Tratamentul este identic cu al altor veruci, pacientul va evita contactul sexual pana la vindecare si ambii parteneri trebuie consultati de un medic specialist dermatolog.
Tratament: aplicare 40 secunde, 1-4 aplicari, la 2 saptamani.

LentigoLentigo

,,Petele de batranete” sunt macule maronii care apar pe zonele fotoexpuse , dupa varsta de 30 de ani. Se gasesc in special pe dosul mainilor, brate ,fata. Examenul histopatologic arata un epiderm normal dar cu un numar crescut de melanocite.

Tratament: leziuni faciale 15 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

in alte zone 40 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

Keratoza actinicaKeratozele actinice

Sunt formatiuni precanceroase care apar pe zonele fotoexpuse , in special la persoanele cu fototipurile 1 –2. Exista riscul de a evolua spre carcinoame spinocelulare. Se localizeaza in special pe frunte, scalp, nas, lobii urechilor, dosul mainilor. Sunt asimptomatice.
Tratament: :leziuni faciale 15 secunde, 1-4 tratamente la 2 saptamani

in alte zone : 40 sec. 1-4 tratamente la 2 saptamani

Keratoza seborrheica

Keratoze seboreice

Au aspect rugos, maronii, care apar in zonele seboreice la persoanele peste 50 de ani si fac parte din procesele de imbatranire ale pielii.
Tratament:  40 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

Fibroame moiFibroamele moi

Sunt formatiuni microtumorale benigne, pediculate, avand dimensiuni intre 3 si 5 mm sau mai mari si sunt localizate in zonele axilare si inghinale.
Tratament: 40 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

Veruci plane faciale

Verucile plane

Sunt formatiuni determinate de HPV tip 3 si 10. Apar in numar mare pe fata sau dosul mainilor sub forma unor tumorete plate de culoarea pielii sau roz – brune. Au dimensiuni intre 1 si 5 mm si sunt adesea confundate cu nevi sau leziuni de acnee.

Tratament: 20 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

Moluscum Contagiosum

Moluscum Contagiosum

E o infectie cutanata cu virus pox, mai frecventa la copii, in special la cei cu un teren alergic. Numarul leziunilor variaza, pana la cateva zeci.
Tratament: 20 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

Veruci plantareVerucile palmo-plantare

Leziunile determinate de HPV tipul 1, 2 si 4 apar pe zonele de presiune si sunt dureroase fiind frecvent confundate cu bataturile. Stratul gros de keratinizare necesita un tratament prealabil keratolitic, apoi urmand tratamentul chirurgical.
Tratament: 40 secunde, 1-4 aplicatii la 2 saptamani

 

 

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu


Daca ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poti folosi butoanele Like si Share de mai jos pentru a recomanda articolul si prietenilor tai.

Alimentatia recomandata in


INDICATII PRIVIND DIETA

 INDICATII PRIVIND DIETA IN BOLILE PANCREASULUI,

COLECISTULUI SI CAILOR BILIARE

                                                           

PRODUSE                                                          RECOMANDATE NERECOMANDATE

Carne, pasare, vânat

Carne, pasare, vanat

Carne de viţel, carne de vita (slabă), muşchi de vacă, miel, inimă, ficat, rinichi, creier, limbă, găină, pui, curcan, porumbel, fazan, raţă sălbatică, iepure de casă, iepure de câmp, căprioară, cerb, mistreţ Carne grasă de vită, de vitei, de porc, de berbec, carne foarte sărată, carne foarte arsă, carne pane, carne prăjită în grăsime, carne de pasăre grasă (raţă, gâscă)

Mezeluri

Mezeluri

Şuncă fără grăsime, friptură slabă rece, carne sărată în cutii de conserve, carne de viţel în aspic, carne de pasăre în aspic, mezeluri din carne de pasăre Toate celelalte sortimente grase şi puternic afumate de cârnaţi, carne tocată de porc, tocătură

Supe, sosuri

Supa-crema-cu-sos-pesto

Supă de carne slabă, supe uşor condimentate, sosuri cu conţinut mic de grăsime Supă de carne grasă, maioneză, sosuri preparate cu unt, supă de oase

Grasimi, uleiuri

Grasimi si uleiuri

Unt, margarine moi (în cutii), uleiuri vegetale şi de floarea soarelui, ulei din germeni de grâu, de porumb, de soia, de măsiine Untură, seu, slănină, margarine tari (în calupuri)

 Peşte, crustacee

Peste si crustacee

Biban, cod, calcan, limbă de mare, păstrăv, ştiucă, lin, crabi, raci, peşte în aspic, ton proaspăt Crap, scrumbie, tipar, macrou, somon, halibut (Hyppoglossus hippoglosus), calcan (Rhombus), ton în ulei, sardele în ulei
 Cartofi Cartofi copti cu usturoi .
Cartofi fierţi în coajă, cartofi săraţi, pireu de cartofi, crochete de cartofi fierţi
.
Cartofi prăjiţi, salată de cartofi cu maioneză, plăcintă cu cartofi
 LegumeLegume din abundenta Morcovi tineri, gulie tânără, sparanghel, conopidă, i   spanac, varză murată, ridiche, sfeclă, ţelină, roşii şi castraveţi fără coajă, ciuperci, salată verde, toate salatele preparate cu oţet din vin sau zeamă de lămâie, vinete, mărar, broccoli Ceapă crudă, precum şi ceapă prăjită în grăsime, varietăţi de varză: albă, roşie, creaţă, mai ales în combinaţie cu ceapă, grăsime şi carne grasă, mazăre, fasole, soia
 Preparate din ouaOua umplute cu pateu si icre 3 Ou fiert moale, omletă din albuş bătut, jumări uşoare, i ou pentru concentrarea supelor, sosurilor, deserturilor (din făinoase), sufleurilor, în cazul gălbenuşului trebuie să se atragă atenţia asupra toleranţei de către organism. Atenţie! Gălbenuşul este contraindicat în afecţiunile căilor biliare. Ouă răscoapte, ouă-ochiuri şi omletă cu slănină

Piramida alimentelor

Daca ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poti folosi butoanele Like si Share de mai jos pentru a recomanda articolul si prietenilor tai.

Cum te ingrijesti?


baie_plante

Imi amintesc ca bunicii mei faceau baie in cada si puneau in apa fierbinte (foarte fierbinte) diverse frunze: nuc, pelin, sunatoare, iasomie, etc. In ziua de azi, toata lumea foloseste sampoane, care de care mai sofisticate, presupunand ca „doar tot din plante sunt facute, nu?”

Rasfata-te-cu-o-baie-naturista

In primul an de faultate, la biofizica, ne-a spus profesorul ca apa isi modifica structura/organizarea clusterilor in functie de  informatia pe care o preia din mediu – in cazul de fata.. un fel de ceai 🙂 La cursul de fitoterapie din facultate am invatat doar espre metodele de extragere, si acelea care de care mai soficticate a substantelor nobile din plantele brute, despre depozitarea si apoi intrebuintarile lor. Nimic despre calitatile care se pierd prin prelucrare ca doar.. se pierd, nu? Si de aceasta data stiinta a fost consecventa, „ce nu stim, ignoram”.

Sampon solid natural cu plante ayurvedice

Ei bine, am aflat ulterior studiind metodele medicinii holistice despre relevanta acestui fapt, despre faptul ca fiintele au nevoie de aceasta informatie VIE care se pierde prin fierbere si inghetare (vezi studiile lui Mamoto) – iar extractele industriale… nu mai zic de cate ori sunt fierte si inghetate in cursul procesului de fabricatie. Chiar si in literatura, mi se pare ca in Maytrei, este mentionat faptul ca mancarea isi pastreaza caracterul „viu” doar cateva ore. De aceea am inceput sa citesc despre produsele preparate la rece (fara fierbere sau congelare), extractul din muguri (gemoterapia) fiind cel mai bine studiat, metoda fiind folosita cu succes in multe ra muri ale medicinii, remarcandu-se in oncologie si gerontologie.

Astfel am aflat ca sunt nenumarate plante care au proprietati utile pentru diferitele lo efecte asupra parului si pielii, proprietati care pot fi utile mai ales daca sunt folosite extractele la rece.

Pentru a afla mai multe, va recomand sa cititi acest articol despre efectele pe care le au plantele asupra parului si tegumentului.

O baie fierbinte, parfumata si.. vie

Si pentru ca Sanatatea si-o face si omul cu mana lui, va recomand sa va bucurati cat mai curand si cat mai des de o baie cu plante – fierbinte, parfumata si.. vie!

Cum iti asterni...

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu


Daca ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poti folosi butoanele Like si Share de mai jos pentru a recomanda articolul si prietenilor tai.

2012 in review


Raport de activitate Consultatii Medicale la Domiciliu – 2012

Iată un fragment:

Noul Boeing 787 Dreamliner, poate transporta aproximativ 250 de pasageri. Acest site a fost vizualizat de aproximativ 1.300 de ori în 2012. Un Dreamliner ar fi nevoie a faca aproximativ 5 drumuri pentru a transporta atatea persoane.

Click aici pentru a vedea raportul complet.

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu


Daca ai cont pe FacebookWordPressGoogle+Linkedin sau Tweeter, poti folosi butoanele Like si Share de mai jos pentru a recomanda articolul si prietenilor tai.