Medicina de familie, Cardiologie, Ecografie, Recuperare Autism, Psihoterapie Adleriana, Reflexoterapie, Masaj

Parerea dvs.


Medicul asculta parerea dvs - Consultatii Medicale La Domiciliu

Ne dorim sa oferim pacientilor nostri ceea ce au nevoie. De aceea va rugam sa ne spuneti parerea dvs despre consultatiile medicale la domiciliu si despre celelalte servicii medicale oferite, lasandu-ne un comentariu in aceasta sectiune.

Daca aveti o problema medicala pentru care doriti o alta opinie medicala sau care credeti ca ar putea interesa alti pacienti care s-ar putea confrunta cu ea.. cum ar fi unde sa mergi pentru analize ca sa nu fii lasat sa astepti la in fata unei usi de la ora 7 si pana la ora 12 numai pentru ca in final sa ti spuna ca trebuia sa fii intre 7.00 si 11.45 la usa de alaturi…

Intotdeauna ma intreaba pacientii „unde sa merg cu biletul dat de un medic de familie?” Ei bine, acolo unde stii ca vei fi tratat omeneste si ca iti va fi rezolvata problema pentru care te duci.. normal. De aceea incurajez pe toata lumea sa scrie despre experientele placute sau neplacute pe care le-au avut cu sistemul medical. Numai astfel vom putea ridica stacheta, cel putin cate un pic.
Va multumesc.

Cu respect,

Dr. Daniel Ganea

Medic de familieEcografieConsultatii medicale la domiciliu

http://FACEBOOK.com/ConsultatiiLaDomiciliu

Comments on: "Parerea dvs." (11)

 1. Melania said:

  Felicitari doctore, pentru initiativa.
  Sigur consultatiile on line vor lua treptat locul vizitelor la medic, pentru ca accesul la medicul de familie cu programare, cu asteptare la rind…inseamna pierdere de timp si cunsum nervos…Asa ca prefer o consultatie on line.

 2. Consultatiile medicale on-line nu sunt permise de Colegiul Medicilor din Romania. O consultatie medicala presupune ca pacientul sa fie in fata medicului si sa poata fi examinat. O situatie exceptionala este telemedicina dar aceasta inseamna mult mai mult decat consultatie on-line.

 3. Intr-adevar, Colegiul medicilor defineste termenul, dar fara a specifica in mod special necesitatea prezentei medicului si pacientului fata in fata, lucru care oricum ar fi neconform cu realitatea, de bine ce toti dam si inca prea des consultatii telefonice gratuite pacientilor. Si cum ceea ce nu este interzis este permis, momentan se pot face „consultatii online”. Eu pacientilor le recomand sa citeasca intotdeauna Termenii si Conditiile pentru consultatii medicale online, pentru a va clarifica asteptarile. Iar daca cineva ar face cumva obiectiunea ca un medic va desfasura activitatea numai in cadrul reglementat de Colegiul medicilor (lucru adevarat), in situatia in care acesta ar conditiona efectuarea consultatiei de prezenta fata in fata, ar fi suficient in opinia mea sa schimbi terminologia pentru a reintra in legalitate.

 4. Articol postat in 2002 pe groups.yahoo.com:

  <

  Ma numesc Lucian Lesu si sint student al Facultatii de Medicina Generala „Carol Davila” Bucuresti, anul 5 de studiu. Doresc sa va aduc la cunostinta un caz de adevarat sarlatanism medical si ma astept sa luat dvs masurile necesare sau sa ma indrumati dvs.
  Avind o problema tragica de sanatate in familie, la rugamintea mamei mele am fost la un doctor/vindecator pe care il vazuse la TV. Neavind nici solutie medicala salvatoare (un caz terminal) am fost la acest domn.
  Se numeste Fulga Stelian si are un cabinet medical deschis pe Sos Mihai Bravu, nr 227, corp 1B, Ap 2, sect 3 Bucuresti, linga statia de metro Piata Muncii. Tel: 0212550291.
  Ce am gasit aici imi este greu sa descriu. Pe perete , cumva la intrare, erau lipite, in locul unde normal ar trebui sa gasesti copia autorizatiei sanitare si diploma de medic, o serie de xeroxuri cu poza lui si niste reportaje din Formula As probabil.
  Din ele am aflat ca acest „vraci din Carpati” a fost elevul lui Valeriu Popa(?, si ce daca, cine era VP?) si ca a studiat in Tibet(unde?da’,ce au aia acolo facultati de medicina?) si ca a deprins tot felul de aptitudini. El fiind un fost boxer s-a vindecat singur de cancer si s-a hotarit sa vindece si pe altii.
  Citind acele articole m-am simtit mult mai increzator (cred ca asta era si rostul lor). Dar ce am vazut dupa! Un biet copil de 16-17 ani pe care il diagnosticase dumnealui cu HTA (probabil daca chiar
  era Hta era efect de halat alb) fusese „taiat sub limba” (realmente taiat). Numai ca in loc de ciopirtirea unei vene(ma gindesc ca asta ar fi fost procedeul) i se sectionase o artera si acest baiat
  singera in continuu. Era palid, alb, transpirat, agitat, in mina tinea un castron plin cu singe si pe jos era un lac de singe. Am estimat pierderea sanguina la aprox 700-800 ml (din care am scazut si cantiitatea de secretie salivara) dar totusi baiatul asta arata
  rau si evolutia lui ulterioara a fost proasta. Vazind ca se impute treba cu acest baiat vraciul i-a dat pe usa afara pe el si pe mama spunindu-le ca nu rezista la tratamentele lui si sa pleca draculkui de acolo.
  Binenteles ca am iesit dupa ei si i-am facut un tamponament baiatului si l-am indrumat spre o camera de garda sa i se faca o ligatura(singera in continuare si abia se tinea pe picioare, daca are importanta trebuie sa remarc obiectiv ca nu parea sa mai aibe HTA).
  Am revenit si mi-am asteptat rindul. Am inceput sa vorbesc cu pacientii care asteptau. Toti erau indoctrinat de catre acest om cit de multi au fost salvati prin aceleasi metode. Unii nu aveau voie sa
  manince cvastraveti, altii trebuiau sa manince numai pasare altii …. Toti primeau niste foi xeroxate standard cu o reteta de „ciorba fara foc” si tot felul de interdictii. O pacienta cirotica, de exemplu nu avea voie sa manince nimic altceva decit splina de
  vita( imi inchipui ca voia prima data sa o aduca in stadiu de encefalopatie portohepatica ca sa o vindece – pt efect scenic, cred).
  Cind am intrat si l-am vazut pe vindecator ….. I-am expus cazu, i-am zis ca sint student la med si ca sint un pic sceptic dar sint dispus sa ma deschid la minte.
  Mi-a zis ca sint un prost dc sint medic si vin la el (adevarat, ii dadeam dreptate si ii dau si acum) dar ca el este cel mai tare si cel mai mare….si el nu a avut nevoie nici de liceu ca sa ajunga ce este(adica nu avea nici liceul, deh fost boxer). Pt vindecarea
  rudei mele mi-a cerut 600.000 (platiti pe loc fara chiatnta). Acesti bani insemnau pretul unei sticlute cu o substanta tranparenta, tenta vrezulie si erau tratamentul de dezintoxicare care dura 1 zi. Urma apoi tratamentul curativ. de asemenea am primit si foile cu „ciorba fara foc”.
  L-am rugat sa imi prezinte niste studii sau niste dovezi clinice sau macar diploma de studii medicale pe care le poseda(orice om cu studii medicale, chiar si dedicat floroterapiei intelege site intelege altfel).
  La auzul acestor cuvinte s-a enervat asa de tare incit mai ca era sa ma loveasca. Intimidat am tacut si nu stiam cum sa plec mai repede. Mi-a zis ca oamenii astia nu l-ar cauta daca nu ar fi asa ….. .Am
  intrebat un pacient de fata cu el ceva(am facut obs ca toti au acelasi tratament dar boli diferite) si s-a enervat asa rau de data asta incit a pus baietii pe mine (boxeri de la Dinamo!). Am fost fugarit pina in strada si mult dupa aceea, bruscat, violenta fizic si
  verbal! Am scapat usor insa pt ca unul din baieti ma cunostea din vedere (Dinamo – Floreasca – unde am facut un stagiu).
  Desi am prezentat faptele intr-o nota de haz de necaz ele sint cit se poate de reale si acest sarlatan exista. Nu are studii medicale, nu are autorizatie de fct dar isi spune doctor si „trateaza”. Si face bani multi pe treba asta. Acest escroc face ceva incorect,
  este o rusine pt tagma medicala si priveaza de la un tratament cu adevarat medical aceasta prostime care urmareste si vrea sa creada in aceste „miracole”.
  Haideti sa luam niste masuri! Ce credeti ca ar trebui facut? S-a anuntam directia de sanatate publica? Am anuntat si spun ca nu se ocupa de asa ceva! Ce s-a mai fac! Vreau ca acest escroc sa isi intrerupa orice activitate.
  Care este modalitatea legala de a-l forta pe escroc sa isi intrerupa
  activitatea ?
  Care sint infractiunile de care se face vinovat in fata legii ?

  >

 5. Oricine este nevinovat pana se dovedeste contraruil.
  Oricine care se dovedeste ca a incalcat legea, este vinovat si pasibil de pedepsele specificate in lege.

  Orice incalcare a legii produce o paguba fie statului, fie partii private, fie legii (principiului) – acesta este primul pas, gasirea pagubasului. Urmeaza reclamatia, care se face la politie si trebuie facuta de catre pagubit – nu poti reclama tu in numele fraierilor (asa e legea la noi). Se poate face si la o autoritate publica cum este fiscul, OPC care e cam varza, CM daca tipul este intr-adevar medic sau OAMMR daca este cumva asistent. DSP chiar nu are a face…

  Astfel, organul de cercetare.. cerceteaza.. apoi documenteaza si trimite mai departe forului de decizie.. care este. Daca e medic sau membru intr-o breasla similara va fi sanctionat, daca exista daune vor fi recuperate, etc.

  O plangere la CM ar putea avea relevanta pt ca in viitor se vor aduna aceste plangeri si CM ii poate da in judecata in nume propriu pentru afectarea imaginii. Cu o singura plangere nu are ce-i face. Daca plangerea e facuta devictima/apartinatorul victimei decedate, se merge direct la politie.

  Fac precizarea ca cercetarea se face de catre procurori, cu ajutorul politiei. Deci cererea o depui la politie, un inspector hotaraste daca va fi inaintata unui procuror, iar acesta decide daca are ce face cu ea in fata judecatorului, pentru ca el va fi avocatul acuzarii. De aceea, intr-o treaba personala, ai tot interesul sa dezvolti o relatie cu toti din echipa…

  Mai avem pana sa-i ajungem pe englezi cu GMC-ul lor…

 6. Domnule doctor,
  Sunt placut impresionata de efortul pe care il depuneti pentru a crea acest sait cu informatii foarte utile pentru toti pacientii.
  Se vede ca puneti suflet in tot ceea ce scrieti si se vede pasiunea pentru medicina.
  Impresia mea este ca dv. chiar va pasa de pacienti si de aici dorinta ca pacientii sa fie foarte bine informati si sa poata alege in cunostinta de cauza.

  Multumim pentru efortul depus si pentru pasiunea cu care va innobilati profesia de medic. Felicitari si multa sanatate.

 7. Multumim si va dorim sa aveti parte de sanatate, sa apelati la noi mai mult preventiv. O zi minunata!

  Cu respect,
  Dr. Daniel Ganea

 8. Doina Calin said:

  Nu il cunosc inca pe dl. dr. Daniel Ganea. Azi i-am dat un telefon sa il rog sa ma ajute cu o ecografie la domiciliu pentru mama. A dat dovada de atata disponibilitate, amabilitate si minutiozitate in analiza cazului pe care i l-am relatat, m-a ascultat si m-a sfatuit cu atata rabdare, incat m-a impresionat prin profesionalism si omenie.

  Domnule doctor, aveti respectul si consideratia mea!
  Doina Calin

 9. […]  Orice alta solicitare a pacientului poate fi discutata. Consilierea in acest caz este gratuita. Daca o procedura nu i-a fost recomandata de un medic, ar fi bine sa evaluam intai necesitatea ei pentru a vedea daca este intr-adevar necesara sau daca nu cumva ar fi indicate alte investigatii mai relevante pentru afectiunea in cauza, sau mai eficiente din punct de vedere al costului. Puteti sa ma contactati si prin sectiunea Forum. […]

 10. De la 9 dimineata caut disperata un ecograf pentru fiul meu care a avut un accident cu motocicleta cu o noapte in urma. Dupa 2 ore de cautari si telefoane inutile la clinici care ba nu au loc astazi, ba nu raspund la telefon, aproape sa intru in panica. Si cand sa renunt (multumesc, Google!) dau peste acest site. Un pic sceptica, sun si raspunde Dr. Ganea. Care dupa atatea cautari, culmea, vine la domiciliu si face eco mult dorita in numai cateva ore dupa solicitare. Prompt, profesionist, prietenos. Serviciu de calitate la pret avantajos (suna ca o reclama?), in confortul casei proprii si fara sa astepti o vesnicie pe holurile clinicilor. Multumesc si felicitari pentru initiativa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: